Különleges formátumok, amiket a Canvában szerkeszthetsz

A Canva nagy előnyei közé sorolnám azt, hogy olyan fájlokat is szerkeszthetünk illetve konvertálhatunk benne, amilyenekre nem sok más platformon van lehetőségünk. Ezért összegyűjtöttem a legkevésbé ismert formátumok listáját, így a jövőben már olyan terveket is létrehozhatsz, amire most még nem is gondoltál!

Középkorú hölgy mobilon rámutat a Canvára

HEIC/HEIF

Ez a formátumot az Iphone-ok használják a fotókhoz, és sokszor nem kompatibilisek más platformokkal. Ha a Canvában szerkesztenél bármit a mobilodról feltöltött fotóval, akkor nem kell átkonvertálnod előtte a HEIC fájlt, illetve ha szeretnéd, akkor csak le-fel töltve PNG-ben, JPG-ben is elmentheted a képet.

SVG

Az SVG formátum egy vektoros formátum, aminek az előnye az, hogy a felbontás minőségének romlása nélkül lehet nagyítani illetve kicsinyíteni az elkészült grafikákat. Ha ilyen formátumban is kaptál logót a grafikusodtól, akkor mindenképpen töltsd fel az Arculati csomagodba, mert automatikusan színezhetővé válik így a logód. Fontos, hogyha  az Adobe Illustrator programmal hoztak létre SVG fájlt, a mentés előtt módosítani szükséges a CSS tulajdonságait Prezentáció attribútumokra.

PDF

Igen, jól látod! Bármilyen PDF dokumentumot szerkeszthetsz a Canvában, akár ott készült, akár nem! Ez azt is jelenti, hogy felújíthatod akár egy régebbi munkádat új design elemekkel is.

Canva programban ebook szerkesztése

.ai és .ps

Az Adobe programok által használt formátumokat is feltöltheted és szerkesztheted a Canvában, azonban ezek a funkciók még béta verzióban vannak, ezért előfordulhat, hogy nem minden elemük lesz teljesen szerkeszthető. Ami még fontos az .ai formátum esetében az az, hogy PDF-kompatibilis formátumú fájlként legyen mentve és ne rendelkezzen rétegekkel, színátmenetettek és maszkokkal a tökéletes eredmény éredekében.

Power Point prezentációk

Ahogy egy PDF esetében, úgy egy prezinél is feldobhatod a designt a Canva segítségével. Kizárólag .pptx típusú fájlok támogatottak, melyek nem tartalmaznak diagramokat, SmartArtot, színátmeneteket, 3D-s objektumokat, WordArtot, táblázatokat és mintakitöltéseket.

Az összes formátum listáját és a feltöltési korlátokat itt tudod elolvasni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: