10 hasznos oldal a Canvában, amiről még biztos, hogy nem tudtál!

A Canva nemcsak a kezdőlapon és a szerkesztőfelületen elérhető eszközökkel tudja elősegíteni a gyors és hatékony grafikai tervezést, hanem különböző segédleteket és funkciókat is rejt, amiket, még biztos, hogy nem fedeztél fel. Nézzük is meg, hogy melyek ezek!

Canva sablon

Színpaletta generátor

Egy kattintással egy feltöltött fényképről 4 színből álló palettát kaphatsz, melynek kódjait elég csak bemásolnod az arculati csomagodba, vagy egy-egy tervre.

Színpaletta generátor a Canvában

Színpaletta gyűjtemény

Közel 100 oldalon keresztül keresheted ki a számodra legmegfelelőbb színpalettát, színkód, téma, vagy kulcsszó alapján.

Színkör

A színkör segítségével megtalálhatod a kiválasztott fő színed tökéletes párjait a színek közötti kapcsolatok mentén. (Például a színkörben egymással szemben elhelyezkedő színek a komplementerek.)

A színek jelentése

Itt rengeteg információt találsz szinte az összes színárnyalatról ami létezik, szabadon böngészve és adott színkód alapján is. Sőt, itt is kaphatsz színpaletta ajánlatokat, de itt már nemcsak 4, hanem 7 féle színből állnak a paletták.

Útmutató betűtípusok párosításához

Ezen az oldalon 30 féle betűtípus párosítást és méret ajánlást találsz olyan fontokból, melyeket a Canvában is megtalálhatsz!

Betűtípus útmutató a Canvában

Ingyenes ikon szettek

Ha nincs időd a Canvában található ikonok között bogarászni, akkor neked való ez az oldal, ahol 60 ingyen letölthető ikon szett gyűjteményét nézheted meg!

Ingyenes betűtípusok

Ha ez még mindig nem lenne elég, akkor a Canván kívül letölthető betűtípusok közül is válogathatsz!

Ingyen letölthető betűtípusok a Canvában

Monotype sablonok

Az idén közel 1000 új Monotype betűtípussal bővült a Canva. A legkülönlegesebb fontokat kipróbálhatod különböző sablon szetteken!

Canva sablonok

Sablon szettek vállalkozóknak

Különböző vállalkozások, vállalkozók számára (étterem, coach, jógaoktató, edző, stb.) elérhetőek a sabloncsomagok, melyek többféle sablontípust tartalmaznak.

Sablon szettek nonprofit szervezeteknek

A civil szervezetek munkáját is megkönnyíti a Canva, hiszen azonnal használható, egymáshoz passzoló sabloncsomagokat kínál, melyekben szórólap, plakát, infografika és különböző social media sablonok is megtalálhatóak.

Canva sablonok nonprofit szervezeteknek

Remélem, hogy sok segítséget tudtam nyújtani neked ebben a cikkben, mindenképpen mentsd el a könyvjelzőid közé, hogy bármikor megtaláld a benne felsorolt forrásokat! Ha pedig kérdésed merül fel a bemutatott oldalakkal kapcsolatban, írd meg nyugodtan Facebookon, a Minden, ami Canva! csoportomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: